Salade met gerookte kip en appel
Een heerlijke maaltijdsalade of lunch voor 4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten Voedingswaarde per persoon Energie: 254 kcal Eiwit: 20 gram Vet: 7 gram Koolhydraten: 27 gram Vezels: 3...
Meer WetenGezond eten met diabetes
Gezond eten en drinken is belangrijk. De juiste voeding kan bijdragen aan het verkleinen van het risico om diabetes te krijgen. Als je diabetes hebt moet je je hele leven goed opletten wat je eet. Sommige voedingsmiddelen verhogen de bloedsuikerspiegel, andere zorgen juist voor lagere bloedsuikerwaarden. Is er een verband tussen Diabetes en voeding? Diabetes en voeding: hoe verklein je het risico? Of je nu jong of oud bent: iedereen kan te maken krijgen...
Meer WetenUit eten met diabetes
Er is bijna niets leukers: lekker uit eten in goed gezelschap, je eigen fornuis en servies even vergeten en je in een restaurant heerlijk laten verwennen! Let er wel op dat veel gerechten op de menukaart de bloedglucose vaak doen stijgen. Uit eten met diabetes: een onmogelijke opgave? Helemaal niet! Wat is er goed (en gezond) op het menu? Als je je voedingsschema wilt blijven volgen, ga dan op zoek naar goede restaurants die voldoende variatie bieden, voedingsmiddelen zonder extra kosten vervangen en...
Meer WetenKoolhydraten tellen en koolhydraatporties
Mythe: Als je diabetes hebt, mag je geen snoep of suiker eten. Waarheid: Voeding hoeft niet zoet te zijn of suiker te bevatten om je bloedglucose te verhogen. Alle voedingsmiddelen met koolhydraten hebben invloed op je bloedglucose, ongeacht of de koolhydraten afkomstig zijn van aardappelen, pasta, brood of snoep.1 Natuurlijk kunnen verschillende voedingsmiddelen een verschillend effect hebben. Waarom? Eiwitten, vet of vezels die je samen met koolhydraten eet, kunnen de absorptie van koolhydraten in je lichaam vertragen....
Meer WetenFit tijdens de feestdagen
Gezonde voeding Als persoon met diabetes maakt u elke dag belangrijke beslissingen over uw voeding. Wat u eet, heeft een grotere invloed op uw bloedglucose dan wat u doet. Door het plannen van uw maaltijden brengt u elke dag tot een goed einde. Met een maaltijdplan kan u bewust keuzes maken wanneer u thuis eet, boodschappen gaat doen of uit eten gaat. Door samen te werken met uw professionele zorgverlener en door te leren omgaan met voeding en de effecten van voedsel op bloedglucose, kan u van het maaltijdplannen een leuke ervaring maken. De meeste voeding wordt omgezet...
Meer WetenGezond eten met diabetes
Gezond eten en drinken is belangrijk. De juiste voeding kan bijdragen aan het verkleinen van het risico om diabetes te krijgen. Als je diabetes hebt moet je je hele leven goed opletten wat je eet. Sommige voedingsmiddelen verhogen de bloedsuikerspiegel, andere zorgen juist voor lagere bloedsuikerwaarden. Is er een verband tussen Diabetes en voeding? Diabetes en voeding: hoe verklein je het risico? Of je nu jong of oud bent: iedereen kan te maken krijgen...
Meer WetenUit eten met diabetes
Er is bijna niets leukers: lekker uit eten in goed gezelschap, je eigen fornuis en servies even vergeten en je in een restaurant heerlijk laten verwennen! Let er wel op dat veel gerechten op de menukaart de bloedglucose vaak doen stijgen. Uit eten met diabetes: een onmogelijke opgave? Helemaal niet! Wat is er goed (en gezond) op het menu? Als je je voedingsschema wilt blijven volgen, ga dan op zoek naar goede restaurants die voldoende variatie bieden, voedingsmiddelen zonder extra kosten vervangen en...
Meer WetenKoolhydraten tellen en koolhydraatporties
Mythe: Als je diabetes hebt, mag je geen snoep of suiker eten. Waarheid: Voeding hoeft niet zoet te zijn of suiker te bevatten om je bloedglucose te verhogen. Alle voedingsmiddelen met koolhydraten hebben invloed op je bloedglucose, ongeacht of de koolhydraten afkomstig zijn van aardappelen, pasta, brood of snoep.1 Natuurlijk kunnen verschillende voedingsmiddelen een verschillend effect hebben. Waarom? Eiwitten, vet of vezels die je samen met koolhydraten eet, kunnen de absorptie van koolhydraten in je lichaam vertragen....
Meer WetenFit tijdens de feestdagen
Gezonde voeding Als persoon met diabetes maakt u elke dag belangrijke beslissingen over uw voeding. Wat u eet, heeft een grotere invloed op uw bloedglucose dan wat u doet. Door het plannen van uw maaltijden brengt u elke dag tot een goed einde. Met een maaltijdplan kan u bewust keuzes maken wanneer u thuis eet, boodschappen gaat doen of uit eten gaat. Door samen te werken met uw professionele zorgverlener en door te leren omgaan met voeding en de effecten van voedsel op bloedglucose, kan u van het maaltijdplannen een leuke ervaring maken. De meeste voeding wordt omgezet...
Meer Weten