Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Lijst met Veel Gestelde Vragen

De Accu-Chek Instant meter is een van de nauwkeurigste systemen dat onze onderneming ooit heeft geproduceerd en voldoet aan de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 voor uiterst nauwkeurige systemen. Er zijn andere producenten die een gelijkaardige nauwkeurigheid claimen. Het systeem heeft een 10/10 analytische accuraatheid.
Het geheugen van de Accu-Chek Instant meter kan tot 720 glucoseresultaten opslaan, inclusief tijd, datum en markeringen van het testresultaat. De Accu-Chek Instant meter kan de resultaten via Bluetooth Low Energy (BLE) overdragen naar de Accu-Chek Connect app op een compatibele smartphone. Net zoals Accu-Chek Instant S meters kunnen Accu-Chek Instant meters via de micro-USB op een pc worden aangesloten. Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters zijn compatibel met de volgende DM-systemen: Accu-Chek Connect app (versie 2.1), Accu-Chek Smart Pix toestel (versie 2.2), Accu-Chek Smart Pix software (versie 2.2) of Accu-Chek 360° configuratiesoftware (versie 2.2.3.).
10/10 verwijst naar een intern testprotocol dat aan de ISO-norm voldoet. Voor drie verschillende loten teststrips moet 95% van de BG resultaten binnen ± 10 mg/dL van de referentiewaarde vallen bij een glucoseconcentratie < 100 mg/dL of binnen ± 10% bij een glucoseconcentratie ≥ 100 mg/dL.
Het Accu-Chek Instant systeem voldoet aan de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 en biedt een 10/10 nauwkeurigheid voor betrouwbare resultaten.
Ja, de Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters voldoen aan de eisen van de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 (In vitro testsystemen – Eisen voor bloedglucose-monitoringssystemen voor het zelftesten ten behoeve van het reguleren van de diabetes mellitus). Het evaluatierapport is beschikbaar in de lanceringsmap.
Voor het hoge-waardenbereik worden de richtlijnen van de International Diabetes Federation (IDF) gebruikt en voor de lage waarden zijn dat de richtlijnen van de American Diabetes Association (ADA). Binnen bereik: 70-160 mg/dL (3,9-8,9 mmol/L), onder de grens: 69-10 mg/dL (3,8-0,6 mmol/L), boven de grens: 161-600 mg/dL (9,0–33,3 mmol/L).
Wanneer de verbinding van de meter met de smartphone tot stand is gebracht, gaan de batterijen doorgaans tot 750 tests mee. Zonder verbinding kunnen beide systemen +/- 1.000 tests uitvoeren.
Accu-Chek Connect app: datum en tijd worden automatisch ingesteld en weergegeven op de Accu-Chek Instant meter wanneer die aan de Accu-Chek Connect app wordt gekoppeld. Datum en tijd worden gesynchroniseerd met het gekoppelde toestel. Gelieve te noteren dat de Accu-Chek Instant S meter niet gekoppeld kan worden met de Accu-Chek Connect app. Accu-Chek Connect Online of Accu-Chek Smart Pix : voor beide meters worden datum en tijd ingesteld en weergegeven tijdens het instellen van een Accu-Chek Connect Online account via USB-kabel. Datum en tijdstip komen overeen met die van het verbonden toestel. Bij latere gegevensoverdrachten worden de datum en tijd automatisch afgestemd op de datum en tijd van het gekoppelde toestel als het verschil meer dan 10 minuten bedraagt. De datum en tijd worden ook ingesteld wanneer u de meter configureert met het Accu-Chek Smart Pix systeem (zie pagina 9 voor meer informatie).
De nieuwe Accu-Chek Instant teststrip maakt gebruik van de FAD-GDH moleculaire verbinding. Dat systeem is het meest accurate dat onze onderneming ooit gehad heeft. Het voldoet aan de 10/10 normen voor accuraatheid.
Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp is speciaal ontworpen voor iedereen die de voorkeur geeft aan automatisch inbrengen. Hierdoor wordt de canule telkens consistent geplaatst en kunt u zelfs bij moeilijk te bereiken inbrengplaatsen komen. 
Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp is speciaal ontworpen voor het automatisch inbrengen van de Accu-Chek Insight Flex infusieset. 
We hebben het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp ontworpen voor een brede groep gebruikers. Sommige mensen hebben moeite met het omgaan met infusiesets of een beperkt gezichtsvermogen. Anderen geven de voorkeur aan infusie op moeilijk te bereiken inbrengplaatsen.
Nee, dat is niet nodig.
Zorgverleners en diabetesverpleegkundigen kunnen een waardevolle bron van informatie en training zijn. U hoeft echter niet eerst een professionele training te volgen. U zult het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp gemakkelijk in gebruik vinden. Volg gewoon de instructies in de verpakking.
Nee. Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp is speciaal ontworpen voor gebruik door één persoon. Het mag niet door meerdere personen worden gebruikt. 
Ja. Hierdoor kunt u ook bij moeilijk bereikbare inbrengplaatsen komen.
De Accu-Chek Mobile meter controleert de geldigheid van de testcassette. Wanneer een van de beide data - gebruiksduur of houdbaarheidsdatum - is overschreden, kunt u met deze testcassette geen metingen meer uitvoeren. Wanneer je een meting doet en de geldigheid van de cassette verloopt binnenkort of is al verlopen, dan waarschuwt de meter je. De eerste melding verschijnt 10 dagen voor de geldigheid van de cassette verloopt, de volgende 5, 2 en 1 dag(en) voor de verloopdatum. Wanneer de geldigheid van de testcassette is verlopen, verschijnt een bericht op de display dat de cassette is verlopen en word je gevraagd een nieuwe cassette te plaatsen.
Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp zorgt ervoor dat de infusieset elke keer op een consistente manier wordt geplaatst. Het is een kwestie van voorkeur - u kunt uw set handmatig inbrengen of een inbrenghulp gebruiken.
Als baanbrekend producent van innovatieve bloedglucose technologiën, zijn de Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters onze meest accurate meters uit ons productgamma.
Nee, Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters zijn zodanig ontworpen dat een laag batterijniveau geen invloed heeft op de meetresultaten.
Het FAD-GDH enzym is een sleutelcomponent van de nieuwe teststrip samenstelling en werkt samen met andere systeemcomponenten voor een betere accuraatheid en minder interferentie in de resultaten.
Ja. de Accu-Chek Instant werkt niet alleen accuraat met capillair bloed, maar ook met veneus, arterieel en neonataal bloed.
Ja. Als het resultaat van een meting, die voor een maaltijd is uitgevoerd, tevens is gemarkeerd met een herinnering aan een meting na de maaltijd, herinnert de meter je er 1 uur of 2 uren na deze bloedglucosemeting door een akoestisch signaal aan, dat je na de maaltijd een meting uit dient te voeren.
De app werkt offline, maar u hebt een actieve internetverbinding nodig om de gegevens te synchroniseren met het Accu-Chek Connect Online systeem. U moet online zijn om gegevens te delen en een backup te maken.
Om de infusieplaatsen vrij van infectie te houden, bevelen we bij stalen naaldensets aan dat ten minste iedere 48 uur van plaats wordt gewisseld en bij zachte canulesets iedere 72 uur. Het is belangrijk dat u uw bloedglucosewaarde altijd 1-3 uur na het aanbrengen van een nieuwe set test om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.
Ja. Als u een Accu-Chek Connect Online account aanmaakt, worden uw gegevens in uw account opgeslagen. Als u van smartphone verandert of de Accu-Chek Connect app opnieuw moet installeren, koppelt u uw meter met de app. Als u de app aan uw Accu-Chek Connect Online account koppelt, kunt u uw gegevens in uw account opnieuw ophalen. Het is aanbevolen om een back-up te maken (Instellingen > Back-up) vóór u van smartphone verandert zodat u er zeker van bent dat de gegevens worden opgeslagen en beschikbaar zijn om op het nieuwe toestel geïmporteerd te kunnen worden.
Gooi het instrument weg in de vuilnisemmer of andere geschikte afvalbak.
Desinfecteer indien nodig de buitenkant van het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp met een standaard desinfecteermiddel (bv. 70% isopropanol) en laat het drogen. Het inbrenghulp mag niet in het reinigingsmiddel worden ondergedompeld.
Er zijn 3 types gemiddelden: algemeen, Voor maaltijd of Na maaltijd. Druk bij de in- of uitgeschakelde meter kort op de linkerpijl of rechterpijl om in de geheugenmodus te komen. Het meest recente meetresultaat wordt op de display weergegeven. Druk op de linkerpijl om de voorgaande meetresultaten in de volgorde van de meest recente tot de oudste te bekijken. Druk op de rechterpijl om de gemiddelde waarde van de meetwaarden van 7, 14, 30 of 90 dagen te bekijken. Blijf op de rechterpijl drukken om de gemiddelde waarden van de Voor maaltijd- en de Na maaltijd-meetwaarden van 7, 14, 30 of 90 dagen te bekijken.
Accu-Chek Instant meters gebruiken de BLE Pass Key Pairing beveiliging. Dat is dezelfde technologie als die in de Accu-Chek Connect en de Accu-Chek Guide meters wordt gebruikt.
Alle smartphones met een standaard BLE (Bluetooth® Low Energy) – connectiviteit kunnen gebruikt worden. Smartphones met Android versie 4.4 of hoger en iOS versie 10.3 en hoger zijn compatibel.
De levensduur van een knoopcelbatterij die gebruikt wordt in de Accu-Chek Mobile® draadloze adapter is minstens drie maanden,  met een gebruik van 5 overdrachten per dag, afhankelijk van de omgevingscondities.
De belangrijkste verbeteringen van de Accu-Chek FastClix prikpen ten opzichte van de Accu-Chek Multiclix prikpen zijn: Eénkliksysteem: In één stap laden en prikken door de ontspanknop slechts eenmaal in te drukken Intuïtief wisselen van lancet door het laadschuifje heen en weer te bewegen Gemakkelijk instellen van de diepte-instelling door het draaien van de kap aan het uiteinde van de prikpen Kleiner van formaat dan de Accu-Chek Multiclix prikpen voor meer comfort
Ja, de Accu-Chek Mobile® draadloze adapter kan op een eenvoudige manier verwijderd en teruggeplaatst worden. Gegevens  kunnen nog steeds gedownload worden in de Accu-Chek Smart Pix software via een apparaatlezer of via een standaard micro-USB kabel of kunnen bekeken worden in de ‘PC ready’ rapporten van de Accu-Chek Mobile® meter.
Ja, dankzij het smalle ontwerpvan de Accu-Chek Mobile® draadloze adapter kan de Accu-Chek Mobile® meter nog steeds gemakkelijk met één hand bediend worden.
De levensduur van de batterij is afhankelijk van het gebruik van de Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp, inclusief de dagelijkse insulinebehoeften, de frequentie van toediening en het gebruik van de achtergrondverlichting. Bijvoorbeeld: Bij een standaard gebruik van 50 eenheden/dag van U100-insuline en een normale bedieningstemperatuur (23 °C ±2 °C) is de levensduur van een batterij ongeveer: Alkaline: 70 dagen met Bluetooth® uit of 30 dagen met Bluetooth® aan Lithium: 200 dagen met Bluetooth® uit of 80 dagen met Bluetooth® aan NiMH: 100 dagen met Bluetooth® uit of 40 dagen met Bluetooth® aan
De Accu-Chek Aviva Combo meter gebruikt 3 AAA (1,5V) alkalinebatterijen.
Een insulinepomp zit aan u vast met een infusieset. Afhankelijk van het ontwerp heeft een infusieset een stalen of een zachte canule. Bij een zachte infusieset wordt de canule ingebracht met een geleidingsnaald die meteen na het inbrengen wordt verwijderd. Afhankelijk van het ontwerp van de infusieset kan de canule worden geplaatst bij een inbrenghoek van 90° of bij een hoek van 20-45° ten opzichte van het huidoppervlak. Een infusieset wordt doorgaans elke 2 (staal) of 3 (teflon) dagen verwisseld. U kunt de infusieset in de onderbuik inbrengen. De meeste insulinepompgebruikers wisselen van plek in hun onderbuik, aangezien deze zone de beste opname biedt. Overleg met uw zorgverlener om te informeren of andere inbrengplaatsen voor u geschikt zijn. Moderne infusiesets zijn comfortabel en gemakkelijk in gebruik en er is een geschikt model voor praktisch elke insulinepompgebruiker. Accu-Chek Combo infusiesets Accu-Chek Rapid-D Link Accu-Chek TenderLink Accu-Chek FlexLink and Accu-Chek LinkAssist
Een insulinepomp levert continu insuline onder het huidoppervlak. Een insulinepomp wordt ook wel aangeduid met continue subcutane insuline-infusie of CSII. Een pomp draagt ertoe bij dat bloedglucosewaarden zo normaal mogelijk worden gehouden. Een baanbrekende wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat het onderhouden van bloedglucosewaarden op zo normaal mogelijke niveaus de kans op complicaties door diabetes aanzienlijk verkleint.1 1Diabetes Control and Complications Trial Research Group. The effect of intensive treatment of diabetes on the development and progression of long-term complications in insulin-dependent diabetes mellitus. New Engl J Med. 1993;329:977-986.
De insulinepompen van tegenwoordig zijn ongeveer zo groot als een mobiele telefoon en wegen rond de 100 gram. Overdag kunt u de pomp aan de tailleband van uw kleding bevestigen of in een broek- of jaszak stoppen. Sommige vrouwen dragen de pomp zelfs in hun bh. 's Nachts hebt u ook verschillende keuzes. Sommige mensen klippen de pomp vast aan hun pyjama, anderen stoppen de pomp in een hoesje of onder hun kussen. Veel mensen leggen de pomp gewoon naast zich neer.
Een vroegtijdige occlusiedetectie is een belangrijke factor voor een veilige en effectieve insulinepomptherapie. Een occlusie is een onverwachte gebeurtenis waarbij de insulinestroom van een pomp in het subcutane weefsel wordt geblokkeerd. De patiënt is zich er doorgaans niet van bewust dat er een occlusie is opgetreden. Vanwege de gemiste insuline kan een storing vaak leiden tot verhoogde bG waarden. Wanneer die niet ontdekt worden, kan dit hyperglycemie of ketose tot gevolg hebben met het risico op het ontwikkelen van een levensbedreigende diabetische ketoacidose (DKA).1 Het Accu-Chek Combo systeem heeft een snellere occlusiedetectie waardoor de ernst van hyperglycemie en het risico op ketoacidose door occlusies kan worden beperkt. 1. Guilhem, I. et al., Technical risks with subcutaneous insulin infusion. Diabetes Metab 2006, Vol. 32, p. 279 – 284.
De barometerdruk wanneer de pomp in werking is, is 50 tot 106 kPa (500 tot 1060 mbar). Dat betekent dat het theoretisch toegestane hoogtebereik voor de Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp 5.643 tot -360 meter is.
Het Accu-Chek Mobile systeem bepaalt de glucoseconcentraties in vers capillair bloed door reflectiefotometrie.
Ja. U kunt een onbeperkt aantal meters met de Accu-Chek Connect app koppelen.
Als de meter gesynchroniseerd is met de Accu-Chek Connect app, worden alle bloedglucoseresultaten automatisch overgedragen. Maar de meter en de smartphone moeten zich wel binnen een afstand van 3 meter bevinden om de overdracht succesvol te laten verlopen. Als de app niet geopend is, krijgt u op uw smartphone een melding dat u een nieuwe bloedglucosewaarde ontvangen heeft.
Ja, ten minste 720 resultaten blijven in het geheugen van de meter opgeslagen, ook als de gegevens naar een app of online portaal zijn overgedragen.
Je meter wordt geleverd met reeds geplaatste batterijen en een vooraf ingestelde tijd en datum. Het kan nodig zijn om de tijd van je tijdzone aan te passen of te wijzigen, als er sprake is van zomertijd. Om de tijd te wijzigen: Selecteer Instellingen in het hoofdmenu en druk op de Enter-toets. Selecteer Tijd / datum en druk op de enter-toets. Selecteer Tijd/datum en druk op de Enter-toets. Stel het uur en druk op de Enter-toets. Stel de minuten in en druk op Enter. Selecteer de 12- of 24-uursweergave en druk op Enter. Om de wijzigingen op te slaan en terug te keren naar het scherm menu Instellingen, selecteer Opslaan. Het instellen of aanpassen van de datum is een soortgelijk proces. Selecteer gewoon het invoerveld Datum in stap 3 en stel de dag, maand en jaar in.
Ja. De bloedglucosewaarden en diabetesgegevens die van de meter naar de app zijn overgedragen, worden in de app opgeslagen. U kunt die gegevens bekijken wanneer de meter uitgeschakeld is en niet actief verbonden is via Bluetooth.
De meter is compatibel met alle data management tools van Accu-Chek en emminens®.
Nee. De Accu-Chek LinkAssist inbrenghulp is speciaal ontworpen voor gebruik door één persoon. Het mag niet door meerdere personen worden gebruikt.