Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

5 tips voor een zachte en zorgvuldige prik

Bij het meten van je bloedglucose heb je enkel een klein druppeltje bloed nodig. Het bekomen van een druppeltje bloed, hoeft niet vervelend en pijnlijk te zijn. Moderne prikkers zijn uitgerust met zeer fijn geslepen lancetten, instelbare prikdieptes en een trilvrije lancetgeleiding bevorderen een zachte en nagenoeg pijnloze prik.

Prikken is een belangrijk onderdeel van je dagelijks diabetesbeheer. In een studie geeft 35% van de deelnemers aan dat pijn de hoofdreden is waarom mensen met diabetes hun bloedglucose minder vaak meten.1,2  Een belangrijke factor die bijdraagt tot een groter pijngevoel bij de vingerprik is een foutief gebruik van de prikker. Een correct gebruik van de Accu-Chek prikkers zorgt voor nagenoeg pijnloze prik. 

Met deze eenvoudige 5 stappen bent je alvast zeker van een zachte en zorgvuldige prik!

Zorg ervoor dat je handen droog en proper zijn

Prik aan de zijkant van je vingertop

Druk de prikpen stevig aan tegen de vingertop

Kies de prikdiepte aangepast aan jouw huidtype.

Wissel dagelijks van vinger af en zorg voor een goede bloedcirculatie. Vergeet ook niet regelmatig van lancet te wisselen!

References

1 Bron: Crossbow Research, 2004. Rapport over onderzoek naar gedragingen bij "niet-testers" voor Roche Diabetes UK.  Data op aanvraag verkrijgbaar bij Roche Diagnostics.
2 Bron: Burge, M.S. et al., Diabetes Care 2001, (24); 1502-1503

 

Share

Filed under: