Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Eversense®: innovatieve en overzichtelijke glucosemonitoring

Roche heeft een uniek en gebruiksvriendelijk systeem voor continue glucosemonitoring (CGM) gelanceerd: Eversense. Je kan de sensor voor 90 dagen onafgebroken dragen. De zender is dan weer afneembaar, oplaadbaar en waterbestendig. Tot slot werkt Eversense met een handige app op je smartphone en trilt de zender bij een hypo- of hyperalarm, ook als je mobiel toestel niet in de buurt is.

 

Eén ding is zeker. Continue glucosemonitoring (CGM) zit in de lift. In tegenstelling tot een klassieke bloedglucosemeter met vingerprik meet zo’n systeem constant – lees: om de zoveel minuten – de glucose in het interstitieel vocht. Daardoor kan je sneller reageren bij een alarm, waardoor het risico op hypo’s- en hypers afneemt. Dankzij continue glucosemonitoring kunnen mensen met diabetes beter en zelfverzekerder met hun dagelijks leven met diabetes omgaan. Via continue glucosemonitoring krijg je belangrijke aanvullende informatie voor een optimale glycemische regeling. Dit CGM systeem bestaat uit een sensor en een zender. De sensor meet de hoeveelheid glucose in interstitieel vocht onder je huid. Anders dan een prik in je vingertop, geeft CGM een dynamisch beeld van je glucosewaarden. Daardoor krijg je meer inzicht over hoe je voeding, beweging en andere factoren je glucosewaarden beïnvloeden. En natuurlijk kan je tijdig reageren bij een overschrijding.

De huidige CGM en FGM sensoren draag je slechts 1 tot 2 weken. Het Eversense CGM systeem is een innovatieve, veiligere oplossing die je meer vrijheid, flexibiliteit en discretie biedt:

 

  • De sensor in de arm blijft 90 dagen ter plaatse.
  • De zender is afneembaar, oplaadbaar en waterbestendig.
  • Je hebt geen aparte ontvanger nodig.
  • Je hebt altijd en overal inzicht in de glucosewaarden via de app.
  • De zender trilt bij een alarm, ook als je smartphone niet in de buurt is.

 

Hoe werkt Eversense? 5 stappen.

  1. Een diabetoloog plaatst de sensor onderhuids in je arm. Deze kleine ingreep gebeurt onder lokale verdoving en duurt maar 5 minuten. De sensor mag 90 dagen blijven zitten. Na die periode moet je de sensor laten vervangen.
  2. De sensor werkt nauwkeurig gedurende 90 volledige  dagen. Voor de kalibratie van het Eversense CGM systeem zijn wel dagelijks nog twee vingerprikken nodig voor de meting van de je bloedglucose.
  3. De sensor meet en monitort de glucosewaarden en communiceert met een oplaadbare zender die met een pleister, op de onderhuidse sensor, op je arm kleeft.
  4. De glucosewaarden en -tendensen lees je in de Eversense app af. Je krijgt op je smartphone in realtime je glycemische waarden en meldingen die je waarschuwen als je glucoseniveau te hoog of te laag is. Je krijgt ook overzichtelijke rapporten van de analyses.
  5. Is je glucoseniveau te hoog of te laag? Dan geven zowel de zender als je smartphone een discreet alarmsignaal met trillingen. De zender werkt dus ook zonder je smartphone.

 

Meer info nodig over Eversense en CGM? Neem dan contact met ons op!

Neem ook kijkje op deze website en Eversense.

 

Share

Filed under: